Lindner: Grupul G7 vrea consolidarea reţelelor de aprovizionare şi reducerea dependenţei de China

Miniştrii de Finanţe din statele Grupului G7 au discutat despre modalităţi de intensificare a rezilienţei reţelelor globale de aprovizionare prin reducerea dependenţei exagerate de China, afirmă ministrul german de Finanţe, Christian Lindner.

201 afișări
Imaginea articolului Lindner: Grupul G7 vrea consolidarea reţelelor de aprovizionare şi reducerea dependenţei de China

Reuniunea miniştrilor de Finanţe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) se derulează în oraşul japonez Niigata. Una dintre principalele teme vizează diversificarea reţelelor internaţionale de aprovizionare prin reducerea dependenţei de China şi prin construirea de parteneriate cu naţiuni cu venituri mici şi medii, prin programe de investiţii.

Germania şi alte ţări vor să reducă dependenţa de China, a declarat ministrul Finanţelor de la Berlin, Christian Lindner. "Aici, intră în joc ţările emergente şi cele cu venituri mici", a afirmat Lindner, potrivit agenţiei Reuters.

Un oficial din cadrul Ministerului nipon de Finanţe a declarat că ideea a fost dezbătută la reuniunea G7, subliniind însă că iniţiativele Preşedinţiei japoneze a Grupului G7 nu vizează vreun stat anume.

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a declarat pentru agenţia Nikkei că Grupul G7 trebuie să contracareze China prin presiuni economice, fără a face vreo referire la controlul investiţiilor.

Naţiunile din Grupul G7 sunt preocupate de riscul intrării Statelor Unite în incapacitate de plăţi. Christian Lindner a exprimat speranţa că preşedintele Joseph Biden şi liderii Congresului vor găsi o soluţie "matură" pentru suplimentarea pragului de îndatorare suverană, fixat în acest moment la nivelul de 31.400 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici