Lituania denunţă un "război hibrid", acuzând Belarusul că permite traficul imigranţilor

  • Lituania denunţă un "război hibrid" şi acuză Belarusul că permite traficul imigranţilor.
  • Ministrul de Interne din Lituania: "În mod evident, este vorba de un război hibrid împotriva Lituaniei, iar afluxul ilegal de imigranţi este doar doar unul dintre mijloace"
399 afișări
Imaginea articolului Lituania denunţă un "război hibrid", acuzând Belarusul că permite traficul imigranţilor

Foto: Profimedia

Lituania a acuzat, luni, că este vizată de un "război hibrid", atribuind Belarusului facilitarea traficului cu imigranţi extracomunitari, pe fondul tensiunilor politice internaţionale, informează agenţia Associated Press.
 
Autorităţile lituaniene au deţinut luni nouă solicitanţi de azil care au pătruns în Lituania venind din Belarus. În ultimele săptămâni, în Lituania au fost semnalate numeroase tentative de trecere ilegală a frontierei.
 
"În mod evident, este vorba de un război hibrid împotriva Lituaniei, iar afluxul ilegal de imigranţi este doar doar unul dintre mijloace", afirmă Agne Bilotaite, ministrul lituanian de Interne.
 
"Acest aflux de imigranţi clandestini care vin în Lituania nu este întâmplător. Este bine-organizat. Există curse aeriene de la Bagdad şi Istanbul spre Minsk", a subliniat ministrul lituanian de Interne, acuzând că agenţi ai poliţiei de frontieră din Belarus sunt implicaţi în traficul de imigranţi.
 
În ultima săptămână, autorităţile lituaniene au arestat 52 de imigranţi extracomunitari.
 
Regimul din Belarus este supus presiunilor internaţionale din cauza reprimării protestelor opoziţiei. Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei din Belarus, se află în Lituania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici