Lituania este „pregătită" pentru orice măsură „neprietenoasă" din partea Rusiei

Autorităţile din Lituania au declarat că ţara este pregătită în cazul în care Rusia o deconectează de la reţeaua electrică regională ca pedeapsă pentru blocarea comerţului în enclava Kaliningrad, anunţă Sky News.

2872 afișări
Imaginea articolului Lituania este „pregătită" pentru orice măsură „neprietenoasă" din partea Rusiei

Lituania este „pregătită" pentru orice măsură „neprietenoasă" din partea Rusiei

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că nu se aşteaptă la o confruntare militară cu Rusia.

„Nu mă aştept la o confruntare militară. Suntem pregătiţi pentru acţiuni neprietenoase din partea Rusiei cum ar fi deconectarea de la sistemul BRELL (reţeaua electrică) sau altele", a spus Gitanas Nauseda.

Statele baltice Lituania, Letonia şi Estonia depind în continuare de Rusia pentru aprovizionarea stabilă cu energie electrică.

Cu toate acestea, Lituania a instalat anul trecut echipamente pentru a forma o legătură electrică cu Polonia. Astfel, Lituania se poate conecta rapid la reţeaua continentală europeană, ca o poliţă de asigurare în cazul în care Rusia întrerupe fluxul de electricitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici