Lloyd Austin acuză Rusia că îşi extinde arsenalul nuclear şi denunţă afirmaţiile lui Putin

Rusia îşi extinde şi îşi modernizează arsenalul nuclear, a afirmat vineri seară secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, denunţând sugestiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind utilizarea armelor nucleare.

2872 afișări
Imaginea articolului Lloyd Austin acuză Rusia că îşi extinde arsenalul nuclear şi denunţă afirmaţiile lui Putin

"Rusia şi modernizează şi îşi extinde arsenalul nuclear", a declarat Lloyd Austin, potrivit agenţiei Reuters, la o ceremonie organizată la sediul Comandamentului Strategic american, care administrează arsenalul atomic al SUA.

"Kremlinul continuă războiul crud şi neprovocat, lansat în mod unilateral, împotriva Ucrainei. Toată lumea l-a auzit pe Vladimir Putin lansând ameninţări nucleare profund iresponsabile", a subliniat Lloyd Austin.

Vladimir Putin a reluat vineri ameninţările cu utilizarea armelor nucleare, avertizând că orice stat care ar ataca Rusia ar fi distrus. Liderul de la Kremlin a reafirmat că legislaţia rusă nu prevede lansarea unui atac nuclear preventiv, subliniind că Rusia poate doar să riposteze la un atac nuclear. În septembrie, Putin afirma că nu va ezita să recurgă la arme nucleare pentru a apăra Rusia. Însă Moscova susţine că Occidentul a interpretat greşit afirmaţiile liderilor ruşi.

La sfârşitul lunii noiembrie, Rusia a anulat participarea la o reuniune pentru discuţii despre reluarea inspecţiilor reciproce la capabilităţile nucleare, în cadrul Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START).

Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) a avertizat Rusia că utilizarea armelor nucleare în Ucraina ar avea "consecinţe severe", iar secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că un astfel de atac ar fi "catastrofal" pentru preşedintele Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici