Lloyd Austin: Nouă ţări vor furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de tip Leopard

Nouă naţiuni au asumat angajamentul de a furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu ocazia reuniunii prin videoconferinţă a Grupului de contact.

1487 afișări
Imaginea articolului Lloyd Austin: Nouă ţări vor furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de tip Leopard

"Coaliţia ţărilor care donează tancuri Leopard Ucrainei continuă să se extindă. Nouă ţări s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri Leopard", a afirmat Lloyd Austin, conform cotidianului Le Monde.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat "optimist" în legătură cu rezultatele reuniunii Grupului de contact şi a salutat angajamentele coaliţiei anti-Kremlin.

Germania a acceptat în ianuarie, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 şi să autorizeze transferul de vehicule de acelaşi tip de către alte ţări europene. În plus, Berlinul a autorizat exportul în Ucraina al unor tancuri de tip Leopard 1. Statele Unite vor furniza Ucrainei, în cadrul acordului cu Germania, 31 de tancuri de tip M1 Abrams.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici