Lockdown în capitala Coreei de Nord din cauza unei epidemii de „boli respiratorii”

Lockdown de 5 zile în Phenian, Coreea de Nord, din cauza unei boli respiratorii nespecificate. Localnicii trebuie să stea în case timp de 5 zile şi să îşi măsoare temperatura.

1034 afișări
Imaginea articolului Lockdown în capitala Coreei de Nord din cauza unei epidemii de „boli respiratorii”

Lockdown în capitala Coreei de Nord din cauza unei epidemii de „boli respiratorii”

Locuitorilor din Phenian li s-a ordonat să rămână în casele lor de miercuri până duminică şi trebuie să se supună mai multor verificări ale temperaturii în fiecare zi, a raportat site-ul specializat NK News din Seul, citând un anunţ guvernamental.

Informarea nu menţionează Covid, dar precizează că bolile care se răspândesc în capitală includ răceala comună.

Ordinul guvernamental vine la o zi după ce NK News, citând surse din Pyongyang, a raportat că oamenii din oraş păreau să îşi facă provizii în aşteptarea unei închideri.

Nu este clar dacă şi alte zone au impus închideri similare, iar mass-media de stat nu a anunţat nicio măsură nouă.

Experţii au sugerat că cel mai mare oraş din Coreea de Nord se confruntă probabil cu reapariţia Covid.

"Covid dispare şi reapare în funcţie de temperaturi, nu doar în Coreea de Nord, ci în întreaga lume", a declarat Go Myong-hyun, cercetător la Institutul Asan pentru Studii Politice.

Peninsula coreeană se află „în ghearele” unui val de frig siberian, temperaturile din Phenian scăzând până la minus 22 de grade Celsius.

"A fost prematur pentru Coreea de Nord să sărbătorească victoria asupra virusului... odată cu scăderea temperaturilor, Covid a reapărut", a declarat Go pentru AFP: "Coreea de Nord trebuie să se fi pregătit într-o oarecare măsură pentru asta, dar se pare că virusul a reapărut puţin mai devreme decât am crezut".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici