Locuinţa şefei Guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi, atacată cu cocktailuri Molotov

Un cocktail Molotov a fost aruncat joi dimineaţa în perimetrul locuinţei lui Aung San Suu Kyi, şefa de facto a Guvernului din Myanmar şi laureată a premiului Nobel pentru Pace, dispozitivul incendiar cauzând doar pagube minore, a anunţat poliţia din oraşul Rangoon, potrivit postului France 24.

362 afișări
Imaginea articolului Locuinţa şefei Guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi, atacată cu cocktailuri Molotov

Locuinţa şefei Guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi, atacată cu cocktailuri Molotov

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 6.30 (ora României, 2.00), atunci când un individ de aproximativ 40 de ani a aruncat dispozitivul, a anunţat poliţia, care a precizat că suspectul este căutat de autorităţi.

Cea mai importantă personalitate a opoziţiei faţă de dictatura militară din Myanmar, Suu Kyi a petrecut 15 ani în arest la domiciliu, fiind eliberată în anul 2010. Formaţiunea fondată de ea a câştigat categoric alegerile din anul 2015.

Un simbol al luptei pentru democraţie şi laureată a premiului Nobel pentru Pace în anul 1991, Suu Kyi a atras recent critici la nivel internaţional ca urmare a inactivităţii sale în ceea ce priveşte persecutarea minorităţii rohingya din Myanmar. SUA şi ONU au catalogat tratamentul aplicat acestei populaţii drept "epurare etnică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici