Locuinţa unei alte familii de români a fost atacată la Belfast

Casa unei alte familii de români din Belfast a fost atacată în noapte de miercuri spre joi, după ce peste 100 de români au fost nevoiţi să se mute în locuinţe temporare din cauza acestor incidente, relatează BBC News Online.

23 afișări
Imaginea articolului Locuinţa unei alte familii de români a fost atacată la Belfast

Locuinţa unei alte familii de români a fost atacată la Belfast (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul s-a produs la ora locală 23.00 (joi, 01.00 ora României), în estul oraşului Belfast, pe strada Upper Newtownards. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Irlanda de Nord, citat de ediţia electronică a Belfast Telegraph, nimeni nu a fost rănit, fiind spartă doar fereastra de la baie a locuinţei.

Poliţia a confirmat pentru BBC că incidentul este analizat ca o "infracţiune comisă din ură". Poliţistul Chris Noble a declarat că toată lumea ar fi putut face mai mult. "Sunt persoane aici care ştiu care sunt cei implicaţi în atacurile iniţiale", a declarat el.

Consulul României la Belfast, Mihai Delcea, urmează să se întâlnească, joi, cu secretarul de stat pentru Dezvoltare Socială, Margaret Ritchie, pentru a discuta despre atacurile rasiste din sudul Belfastului, din cauza cărora 20 de familii de români au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Acestea s-au refugiat marţi seară într-o biserică, iar miercuri, cele mai multe familii de români, ai căror membri sunt de etnie romă, au fost cazate temporar la centrul de odihnă Ozone din sudul Belfastului. Potrivit lui Ritchie, familiile pot sta în locuinţele temporare pentru cel puţin o săptămână.

Numeroşi politicieni, inclusiv premierul britanic Gordon Brown, au condamnat aceste atacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici