Locuitorii din raionul moldovean Cahul, revoltaţi de expulzarea a doi preoţi români

Locuitorii unor sate din raionul moldovean Cahul sunt revoltaţi de decizia de expulzare a unor preoţi ai Mitropoliei Basarabiei care, potrivit autorităţilor, ar fi încălcat, în calitate de cetăţeni români, legislaţia locală privind imigraţia.

1 afișare

Mai mulţi enoriaşi din satele Manta şi Vadul-lui-Isac vor să protesteze în cazul în care autorităţile nu vor înceta ceea ce califică drept persecuţii la adresa preoţilor Mitropoliei Basarabiei din satele lor, relatează BBC România, în pagina electronică.

Primarul din Manta, Ion Neagu, a declarat că va avea loc un drum al Crucii de la Giurgiuleşti până la Cahul, "care se doreşte a fi un răspuns creştin, paşnic, la intenţiile conducerii moldovene de a dispersa lumea în două tabere".

Neagu a calificat măsurile luate împotriva preoţilor din statele Manta şi Vadul-lui-Isac drept "o încercare de a atrage enoriaşii de partea Mitropoliei Chişinăului şi întregii ţări".

Un reprezentant al acestei Mitropolii a formulat deja oferte pentru înlocuirea preoţilor Mitropoliei Basarabiei, la cererea unor enoriaşi, solicitare care este însă inexistentă, subliniază primarul. "Enoriaşii nu numai că nu doresc alţi preoţi de la Mitropolia Moldovei, dar nici pe alţii de la Mitropolia Basarabiei, în locul celor care au fost până acum, de mai mulţi ani", a explicat el.

Anterior, preoţii din localităţile Manta şi Vadul-lui-Isac au fost găsiţi vinovaţi, de un tribunal din Cahul, de încălcarea unor prevederi din legislaţia muncii şi imigraţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici