Locuitorii Moscovei, monitorizaţi prin telefon, vor avea nevoie de un cod QR pentru a ieşi din casă

  • Aplicaţie informatică a primăriei pentru monitorizarea moscoviţilor
  • Cod de bare pentru ieşirile din casă
  • Reţea extinsă de camere video cu identificare facială
759 afișări
Imaginea articolului Locuitorii Moscovei, monitorizaţi prin telefon, vor avea nevoie de un cod QR pentru a ieşi din casă

Locuitorii Moscovei, monitorizaţi prin telefon, vor avea nevoie de un cod QR pentru a ieşi din casă

Moscova urmează să lanseze o aplicaţie şi o serie de coduri QR, pentru a verifica dacă populaţia respectă regulile de izolare în timpul detenţiei, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din capitala rusă. Primăria a ordonat moscoviţilor să rămână în casele lor şi să închidă toate afacerile neesenţiale, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Aplicaţia, care apare online astăzi, "va asigura autodisciplina", a declarat Eduard Lisenko, şeful departamentului IT al Primăriei Moscovei, pentru postul de radio Echo Moskvy. Datele personale ale utilizatorilor vor rămâne sigure, a afirmat el. Tehnologia va monitoriza pacienţii coronavirus carora li s-a ordonat să rămână în casele lor, adăugând că nu va fi necesar pentru restul de 12 milioane de locuitori ai capitalei ruse. Cu toate acestea, alţi moscoviţi vor trebui să aplice pentru un cod QR - un cod de bare care trebuie afişat pe telefonul lor - care să fie afişat în caz de control atunci când îşi părăsesc domiciliul. Locuitorii capitalei pot ieşi doar să-şi plimbe câinele, să scoată gunoiul sau să meargă la cel mai apropiat magazin sau farmacie. Sistemul va fi prezentat după ce consiliul local va aproba legislaţia, a declarat oficialul.

Parlamentul rus a adoptat marţi sancţiuni dure pentru persoanele care nu respectă izolarea sau carantina. Anunţând aceste măsuri de izolare săptămâna trecută, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat utilizarea unui "sistem inteligent", părând iniţial a face referire la marea reţea de camere video de supraveghere cu recunoaştere facială din capitală. Rusia a înregistrat până acum 2.777 de cazuri de coronavirus şi 24 de decese, majoritatea la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici