Locuitorii Osetiei de Sud au depus la CEDO peste 2.700 de reclamaţii împotriva Georgiei

Locuitorii Osetiei de Sud au depus peste 2.700 de reclamaţii împotriva Georgiei, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), în urma conflictului militar din august.

22 afișări
Imaginea articolului Locuitorii Osetiei de Sud au depus la CEDO peste 2.700 de reclamaţii împotriva Georgiei

Locuitorii Osetiei de Sud au depus la CEDO peste 2.700 de reclamaţii împotriva Georgiei (Imagine: www.geotimes.ge)

În total au fost depuse 2.729 de reclamaţii din partea locuitorilor Osetiei de Sud, care se plâng că le-au fost încălcate drepturile la viaţă familială, la proprietate şi au fost discriminaţi.

"Aceste sesizări se adaugă activităţii considerabile pe care CEDO o avea deja şi chiar solicitării depuse de Georgia împotriva Rusiei", se arată într-un comunicat al instanţei Consiliului Europei.

CoE anunţa săptămâna trecută lansarea unei proceduri pentru stabilirea responsabilităţilor în conflictul din august.

Georgia a lansat în august o ofensivă militară împotriva Osetiei de Sud, atrăgând riposta Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici