Locul asasinării lui Rafic Hariri, filmat tridimensional

O echipă de anchetatori ONU s-a deplasat marţi la locul unde a fost asasinat fostul premier libanez Rafic Hariri, în Beirut, pentru a filma imagini tridimensionale, anunţă purtătorul de cuvânt al Tribunalului special pentru Liban.

117 afișări
Imaginea articolului Locul asasinării lui Rafic Hariri, filmat tridimensional

Locul asasinării lui Rafic Hariri, filmat tridimensional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătim un model tridimensional al locului crimei, în format digital", a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei internaţionale, Radhia Achouri.

Tribunalul special pentru Liban (TSL, cu sediul la Haga), care şi-a început activitatea la 1 martie 2009, a fost creat de Consiliul de Securitate ONU în 2007 pentru judecarea atacurilor teroriste din Liban.

Radhia Achouri a dat asigurări că decizia de filmare a locului crimei, care ar urma să dureze zece zile, nu are legătură cu progresul anchetei.

Potrivit corespondentului AFP prezent la faţa locului, anchetatorii ONU au început filmarea locaţiei.

Rafic Hariri a fost asasinat pe 14 februarie 2005 într-un atentat care a provocat moartea altor 22 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici