Logo-ul încoronării Regelui Charles a fost creat de designerul iPhone

Logo-ul oficial pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, care va fi prezent în petreceri stradale, reţele de socializare şi suveniruri, a fost prezentat de Palatul Buckingham. Acesta a fost creat de Sir Jony Ive, cunoscut pentru designul său inovator al gadgeturilor Apple, inclusiv al iPhone.

775 afișări
Imaginea articolului Logo-ul încoronării Regelui Charles a fost creat de designerul iPhone

FOTO Twitter

Logo-ul este o imagine mai tradiţională, cu flori care formează forma coroanei Sfântului Edward, folosită la încoronare, scrie BBC.

Designul floral evidenţiază "optimismul primăverii" şi reflectă dragostea regelui pentru natură, spune Sir Jony.

"Designul a fost inspirat de dragostea regelui Charles pentru planetă, pentru natură şi de preocuparea sa profundă pentru lumea naturală", a declarat fostul guru al designului Apple, care este asociat mai degrabă cu designul tehnologic elegant al unor echipamente precum iMac şi iPod.

Logo-ul, care va fi folosit pentru evenimentele din timpul weekendului prelungit al încoronării din luna mai, prezintă un trandafir, un ciulin, o narcisă şi un trifoi - embleme din Regatul Unit.

Acesta contrastează cu designul foarte sumbru al noilor timbre King Charles, dezvăluit săptămâna aceasta, care nu are nicio coroană sau decor.

Logo-ul, disponibil şi într-o versiune în limba galeză, este cel mai recent detaliu dezvăluit din cadrul festivităţilor planificate pentru a marca încoronarea, care va avea loc la Westminster Abbey pe 6 mai.

Ziua va include o procesiune cu trăsuri şi apariţiile tradiţionale în balconul Palatului Buckingham, deşi încă nu se ştie cine va participa, nefiind confirmat încă dacă Ducele şi Ducesa de Sussex vor fi prezenţi.

Duminică, 7 mai, va avea loc un concert de muzică şi un spectacol de lumini la Castelul Windsor, iar luni, 8 mai, va fi o zi de sărbătoare suplimentară, cu evenimente care vor evidenţia munca voluntarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici