Londra a păcălit Canada când i-a vândut patru submarine uzate, susţine un deputat britanic

Canada ar trebui să ceară o rambursare Marii Britanii pentru achiziţia a patru submarine uzate, dintre care niciunul nu este momentan operaţional. a apreciat joi un deputat britanic întrebat de televiziunea publică canadiană.

470 afișări
Imaginea articolului Londra a păcălit Canada când i-a vândut patru submarine uzate, susţine un deputat britanic

Londra a păcălit Canada când i-a vândut patru submarine uzate, susţine un deputat britanic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"De ce au fost canadienii atât de nesăbuiţi să cumpere" aceste submarine, s-a întrebat Mike Hancock, deputat al Liberal-democraţilor la Westminster.

"Sunt consternat că am încheiat un acord atât de stupid cu un aliat atât de important... Fie a fost de vină incompetenţa canadienilor, fie Ministerul Apărării din Marea Britanie i-a păcălit", a adăugat el.

Canada a achiziţionat de la Marea Britanie în 1998 pentru 750 milioane de dolari (mai mult în dolari SUA), patru submarine care sunt scoase din funcţiune din 1993.

Flota submarinelor cu propulsie clasică a suferit multiple avarii de-a lungul anilor: unul a fost atacat de rugină, altul a luat foc în 2004 iar al treilea nu se poate scufunda la adâncime din cauza unei fisuri.

Ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay, a declarat luna trecută că aceste submarine trebuie să fie gata de a fi lansate la apă din nou în 2013 mulţumită unor importante lucrări de modernizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici