Londra introduce metroul de noapte în weekenduri

Metroul din Londra va circula şi noaptea în weekenduri, la un an după ce legea a fost propusă, scrie Bloomberg. Întârzierea a venit după mai multe greve organizate de sindicate împotriva proiectului fostului primar Boris Johnson.

377 afișări
Imaginea articolului  Londra introduce metroul de noapte în weekenduri

Londra introduce metroul de noapte în weekenduri

Şase trenuri pe oră vor circula pe liniile metroului din Londra între 00 :30 şi 05:30 sâmbătă şi duminică, potrivit unui anunţ al primarului Sadiq Khan.

Aceasta va asigura că persoanele care călătoresc noaptea vor ajunge acasă mai rapid şi vor face circulaţia mai rapidă pentru muncitori şi călători.

"Introducerea metroului de noapte va oferi beneficii minunate Londrei. Va ajuta mii de muncitori să beneficieze de transport şi va aduce un beneficiu economic vital pe timp de noapte economiei. De asemenea, va fi o modalitate mai sigură de transport după ce petreci un weekend în oraş", a anunţat primarul Londrei.

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, spera că poate lansa un "metrou de noapte" la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, dar a fost forţat să amâne decizia din cauza grevelor sindicatelor muncitorilor de la metrou.

Noul serviciu va impulsiona economia capitalei Marii Britanii cu 77 de milioane de lire pe an şi va genera 2.000 de noi locuri de muncă.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici