Lovitură de stat într-o ţară africană. Armata a anunţat că a preluat puterea, iar guvernul şi parlamentul au fost dizolvate

  • Armata din Burkina Faso afirmă că a preluat puterea şi l-a răsturnat pe preşedintele Roch Kaboré.
  • Anunţul a fost făcut la televiziunea de stat de către un ofiţer al armatei, care a declarat că atât guvernul, cât şi parlamentul au fost dizolvate.
  • Locul unde se află preşedintele Kaboré este neclar, dar ofiţerul a declarat că toate persoanele reţinute se află într-un loc sigur.
3096 afișări
Imaginea articolului Lovitură de stat într-o ţară africană.  Armata a anunţat că a preluat puterea, iar guvernul şi parlamentul au fost dizolvate

Lovitura de stat vine la o zi după ce trupele au ocupat cazărmile, iar în capitală s-au auzit focuri de armă.

Anterior, partidul de guvernământ Mişcarea Populară pentru Progres (PMP) a declarat că atât preşedintele Kaboré, cât şi un ministru al guvernului au supravieţuit unei tentative de asasinat, relatează BBC.

Duminică, trupele revoltate au cerut demiterea şefilor militari şi mai multe resurse pentru a lupta împotriva militanţilor islamişti.

Declaraţia armatei a citat înrăutăţirea situaţiei de securitate şi presupusa incapacitate a preşedintelui de a unifica naţiunea ca motive pentru răsturnarea sa.

Declaraţia a fost emisă în numele unui grup de care nu s-a auzit până acum, Mişcarea Patriotică pentru Salvare şi Restaurare sau MPSR, acronimul său francez.

"MPSR, care include toate secţiile armatei, a decis să pună capăt astăzi funcţiei preşedintelui Kabore", se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici