LOVITURĂ pentru candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon. Soţia sa, REŢINUTĂ pentru audieri în dosarul privind salariul pe care l-ar fi încasat timp de 8 ani

Penelope Fillon, soţia candidatului partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial francez, Francois Fillon, a fost reţinută pentru audieri în ancheta privind salariul pe care l-ar fi încasat ilegal ca asistent al lui, a anunţat Reuters, citând informaţii publicate Mediapart.

1281 afișări
Imaginea articolului LOVITURĂ pentru candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon. Soţia sa, REŢINUTĂ pentru audieri în dosarul privind salariul pe care l-ar fi încasat timp de 8 ani

Penelope Fillon, soţia lui Francois Fillon, REŢINUTĂ pentru audieri în dosarul privind salariul pe care l-ar fi încasat ILEGAL (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Informaţia a fost publicată de un reporter Mediapart pe Twitter.

Avocatul acesteia nu a putut fi contactat deocamdată pentru comentarii.

În ianuarie, publicaţia Canard Enchaîné a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului.

Francois şi Penelope Fillon, convocaţi de judecătorii de instrucţie

Francois Fillon, candidatului partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial francez, şi soţia sa, Penelope Fillon, au fost convocaţi de judecătorii de instrucţie pe data de 15, respectiv 18 martie, potrivit unor informaţii obţinute de publicaţia Le Figaro.

Din acest motiv, candidatul şi-a anulat, miercuri dimineaţă, vizita programată la Salonul de Agricultură.

Francois Fillon discută în această dimineaţă cu echipa sa de campanie înainte de a susţine o conferinţă de presă la prânz.

Potrivit Le Journal du Dimanche, fostul premier francez nu ştie ce strategie să adopte în acest caz, şi anume dacă să coopereze cu magistraţii sau să nu răspundă la convocare.

Francois Fillon nu se va retrage din cursă, deşi va fi supus procedurii de investigare formală

Francois Fillon a oferit asigurări în cadrul unui comunicat că va rămâne în continuare ”candidatul la preşedinţia Franţei din partea partidului Republicanii, deşi va fi supus unei proceduri de investigare formală, informează Le Figaro.

”Nu voi ceda, nu voi abandona şi nu mă voi retrage”, a subliniat Fillon.

”De vreme ce dorinţa mea de a servi este mai mare decât acuzaţiile aduse, vă solicit să rezistaţi. Eu fac asta, familia mea politică de asemenea, (rezistăm, not.red) în faţa tuturor suferinţelor. Da, voi continua să fiu candidatul la preşedinţie din partea partidului Republicanii şi vom depăşi aceste încercări cu tot ceea ce cuprind acestea, drept şi nedrept, cu excesul de forţă de care avem nevoie pentru a redresa ţara”, a mai afirmat fostul premier francez.

”Mă adresez poporului francez şi doar acestuia, celor ce mă urmăresc şi celor ce sunt împotriva mea. Numai sufragiul universal şi nu o acuzare poate decide cine va fi următorul preşedinte al Franţei”, a adăugat acesta.

”Este o asasinare politică, fără precedent, dar nu numai asupra mea, ci asupra alegerilor prezidenţiale. Libertatea sufragiului şi democraţia sunt extrem de afectate”, a spus Francois Fillon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici