Peste 75% din persoanele care au urmărit discursul lui Trump au avut o reacţie pozitivă-sondaj

Şaptezeci şi opt la sută din telespectatorii care au urmărit primul discurs al lui Donald Trump în faţa Congresului au declarat că au avut o reacţie pozitivă la alocuţiunea preşedintelui, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CNN şi ORC.

2776 afișări
Imaginea articolului Peste 75% din persoanele care au urmărit discursul lui Trump au avut o reacţie pozitivă-sondaj

Mai mult, 57% din respondenţii sondajului CNN/ORC au declarat că au avut o reacţie foarte pozitivă la discurs, iar aproape şapte din zece telespectatori sunt de părere că politicile propuse de preşedinte vor îndrepta ţara în direcţia bună.

Potrivit CNN, sondajul reflectă doar părerea telespectatorilor care au urmărit discursul şi au fost de acord să fie chestionaţi, şi nu părerea generală a tuturor americanilor.

În ceea ce priveşte chestiunile punctuale, 72% din respondenţi au fost de părere că politicile propuse de Trump în domeniul economiei sunt în direcţia buna, 70% au spus acelaşi lucru despre propunerile în ceea ce priveşte combaterea terorismului, iar 62% s-au pronunţat în favoarea propunerilor sale referitoare la imigraţie.

Cu 57% reacţii foarte pozitive, prima alocuţiune a lui Trump în Congres a fost semnificativ mai puţin apreciată de telespectatori comparativ cu primul discurs în Congres al preşedinţilor anteriori. Astfel în 2009, 68% din respondenţi au indicat că au avut o reacţie foarte pozitivă la discursul lui Obama, iar 66% au răspuns similar în legătură cu discursul lui George W. Bush în 2001.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici