Lucas Papademos: Nerespectarea de către Grecia a angajamentelor ar fi "dezastruoasă"

Respingerea de către Grecia a angajamentelor faţă de creditori va avea consecinţe "dezastruoase", avertizează premierul în exerciţiu, Lucas Papademos.

256 afișări
Imaginea articolului Lucas Papademos: Nerespectarea de către Grecia a angajamentelor ar fi "dezastruoasă"

Lucas Papademos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Orice modificare a planului de redresare economică impus de creditorii internaţionali trebuie făcută într-un spirit de consens şi cu acordul partenerilor europeni", a spus Papademos.

"Respingerea unilaterală a obligaţiilor contractuale ar fi dezastruoasă pentru Grecia şi ar conduce inevitabil la scoaterea ţării din zona euro şi, probabil, chiar din Uniunea Europeană", a subliniat el.

Liderii europeni au avertizat în ultimele zile că Grecia nu va mai primi tranşe din împrumutul de 130 de miliarde de euro dacă nu îşi va respecta angajamentele.

"Deciziile pe care le vom lua în conjunctura actuală vor marca deceniile următoare şi pot conduce la marginalizarea ţării şi la anularea cu succes a eforturilor din ultimi 38 de ani", a avertizat Papademos, referindu-se la perioada trecută de la instaurarea democraţiei, în 1974.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici