Lufthansa anulează 3.800 de zboruri miercuri, joi şi vineri, din cauza unei greve a piloţilor

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat luni anularea a 3.800 de zboruri începând de miercuri şi până vineri, din cauza unei greve a piloţilor în aceste trei zile, pe fondul unor negocieri salariale.

129 afișări
Imaginea articolului Lufthansa anulează 3.800 de zboruri miercuri, joi şi vineri, din cauza unei greve a piloţilor

Lufthansa anulează 3.800 de zboruri miercuri, joi şi vineri, din cauza unei greve a piloţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza grevei anunţate de către Sindicatul piloţilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi şi vineri", a anunţat Lufthansa într-un comunicat.

În total, 425.000 de pasageri sunt vizaţi de aceste anulări, a precizat compania, adăugând că doar 500 de zboruri de scurt şi lung curier rămân programate în această perioadă.

Piloţii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine şi Air Dolomiti, dar şi cei din cadrul Brussels Airlines, din care deţine 45%, nu sunt vizate de grevă, iar Lufthansa preconizează că va utiliza cele mai mari avioane "acolo unde este posibil", pentru a transporta mai mulţi pasageri atât către Germania, cât şi în afara ţării.

Pentru a gestiona mai bine consecinţele acestei greve, compania a anunţat că va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt şi Munchen, dar şi în centrele de primire.

Cockpit, care revendică 9.000 de membri la nivelul tuturor companiilor, a îndemnat piloţii să înceteze lucrul începând de miercuri, la ora locală 0.00 (joi, 1.00, ora României), şi până vineri, la ora locală 23.59 (0.59, or României), cerând creşteri salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor la sfârşitul carierei.

Sindicatul aşteaptă o participare "absolut puternică", a delarat vineri pentru AFP unul dintre purtătorii de cuvânt ai organizaţiei. El a refuzat să precizeze care este numărul de membri ai organizaţiei în rândul celor aproximativ 5.000 de piloţi angajaţi de către Lufthansa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici