Luiz Inacio Lula da Silva, fost preşedinte al Braziliei, este acuzat într-un alt proces de corupţie

Luiz Inacio Lula da Silva, fost preşedinte al Braziliei, este acuzat de acte de corupţie în cel de-al cincelea proces în care este judecat, informează Associated Press.

268 afișări
Imaginea articolului Luiz Inacio Lula da Silva, fost preşedinte al Braziliei, este acuzat într-un alt proces de corupţie

Luiz Inacio Lula da Silva, fost preşedinte al Braziliei, este acuzat într-un alt proces de corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva este acuzat alături de alte opt persoane de acte de corupţie şi spălare de bani, într-un caz în care este implicată si compania de construcţii Odebrecht.

Judecătorul federal Sergio Moro a declarat că procurorii au descoperit suficiente dovezi pentru a justifica acuzaţiile cum că acesta ar fi acceptat mită din partea companiei Odebrecht pentru a achiziţiona două proprietăţi.

Silva a negat că el sau instituţiile sale deţin vreuna dintre proprietăţile în cauză.

Soţia fostului preşedinte, Marisa Leticia, şi fostul ministru al Finanţelor Antonio Palocci sunt de asemenea acuzaţi în cadrul celui de-al cincelea proces în care este acuzat Luiz Inaci Lula da Silva.

Silva a fost preşedinte al Braziliei între 2003 şi 20011. Potrivit sondajelor, în cadrul alegerilor din 2018, acesta a fost desemnat drept cel care are avea cele mai mari şanse de câştig.

Fostul preşedinte a mai fost investigat vizând acte de corupţie şi spălare de bani, activităţi asociate cu finanţarea campaniilor electorale ale Partidului Muncitorilor. Lula da Silva ar fi obţinut profituri ilegale printr-o schemă de fraudare a companiei Petroleo Brasileiro SA (Petrobras).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici