Lukaşenco „ucide” jurnalismul liber. Noile legi pentru mass-media. Ce drepturi are presa în Constituţia Belarusului

  • Preşedintele Lukaşenco dă o nouă lovitură presei libere.
  • Alexander Lukaşenco a semnat amendamente la legile privind mass-media şi evenimentele publice.
  • Pe hârtie, Constituţia ţării garantează libertatea de exprimare şi libertatea mass-mediei.
3480 afișări
Imaginea articolului Lukaşenco „ucide” jurnalismul liber. Noile legi pentru mass-media. Ce drepturi are presa în Constituţia Belarusului
Conform noilor amendamente, este interzisă transmisia live de la acţiuni de masă neautorizate. Această interdicţie se aplică şi jurnaliştilor.
 
În plus, mass-mediei îi este interzis să publice rezultatele sondajelor de opinie asupra situaţiei socio-politice, efectuate fără acreditarea necesară. 
 
Nu este permisă plasarea de hyperlinkuri către mesaje şi materiale cu informaţii, a căror diseminare este interzisă.
 
Procurorul general, procurorii regionali şi Minsk au dreptul să închidă resursele de internet. În plus, un site de ştiri poate fi închis dacă Comisia interdepartamentală pentru securitatea informaţiilor decide că informaţiile de pe acesta ameninţă interesul naţional.
 
 

Constituţia Belarusului privind dreptul liber la informare 

 
Art. 33. Oricărei persoane îi este garantată libertatea de gândire, credinţele şi libera expresie. Nicio persoană nu va fi forţată să împărtăşească anumite opinii sau să le interzică altora. Nu va fi permisă niciun monopol al mass-mediei de către stat, sau asociaţiilor publice sau indivizilor. Cenzura nu va fi permisă. 
 
Art. 34. Cetăţenii Republicii Belarus au dreptul de a primi, păstra şi disemina informaţii complete, valide şi de noutate despre activităţile publice ale statului şi asociaţiilor publice pe teme economice, politice, culturale, internaţionale. Diseminarea informaţiilor poate fi restricţionată prin legislaţie cu scopul de a păstra demnitatea, viaţa personală şi de familie a cetăţenilor.  
 
Art. 35. Libertatea de a organiza adunări, marşuri, proteste, demonstraţii şi pichetări care nu deranjează ordinea publică şi nu 
încalcă legea şi drepturile cetăţenilor Republicii Belarus, este garantată de către stat. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici