Lukaşenko intenţionează să formeze o forţă militară voluntară. Civilii sunt chemaţi la arme - Reuters

Alexander Lukaşenko are planuri mari pentru populaţia civilă din Belarus.

1744 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko intenţionează să formeze o forţă militară voluntară. Civilii sunt chemaţi la arme - Reuters

Reuters: Belarus intenţionează să formeze o forţă militară voluntară de 100.000-150.000 de oameni

Alexander Lukaşenko a declarat luni faptul că a ordonat formarea unei noi apărări teritoriale voluntare în ţară, astfel încât toată lumea să ştie cum să „mânuiască armele” şi să fie gata să răspundă la un act de agresiune. 
 
„Situaţia nu este uşoară. Am spus de mai multe ori: fiecare bărbat - şi nu doar bărbaţii - ar trebui să mânuiască cel puţin armele”, a declarat Lukaşenko la reuniunea Consiliului său de Securitate, conform Reuters. 
 
Ministrul Apărării din ţară, Viktor Khrenin, a declarat că forţa de apărare teritorială va avea 100.000-150.000 de voluntari, iar aceste formaţiuni vor fi amplasate în mod ideal în fiecare sat şi oraş.
 
Armata ţării are aproximativ 48.000 de soldaţi şi circa 12.000 de trupe la frontiera de stat, potrivit Balanţei militare a Institutului Internaţional pentru Studii Strategice 2022.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici