Lukaşenko recunoaşte că a falsificat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a recunoscut joi că a falsificat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale, făcând public un rezultat inferior celui real, pentru ca victoria lui să pară mai credibilă.

33 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko recunoaşte că a falsificat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale

Lukaşenko recunoaşte că a falsificat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La ultimele alegeri, 93 la sută dintre belaruşi au votat pentru mine", a declarat el, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia.

"Am dat ordinul ca scorul să nu fie de 93 la sută, ci de aproximativ 80 la sută. Pentru că peste 90 la sută nu merge din punct de vedere psihologic", a adăugat el.

Conform rezultatelor oficiale, Lukaşenko a fost reales în 2006 cu 83 la sută din voturi, într-un scrutin care a fost denunţat ca nedemocratic de către occidentali.

Aleksandr Lukaşenko se află la conducerea acestei foste republici sovietice din 1994 şi a fost calificat de precedenta administraţie americană drept "ultimul dictator din Europa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici