Lukaşenko vrea să întărească propaganda în Belarus. PR-ul şi propaganda, acelaşi lucru pentru el

Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a cerut intensificarea propagandei şi a afirmat că presa independentă şi valorile democratice sunt doar vorbe.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko vrea să întărească propaganda în Belarus. PR-ul şi propaganda, acelaşi lucru pentru el

Lukaşenko vrea să întărească propaganda în Belarus. PR-ul şi propaganda, acelaşi lucru pentru el

În cadrul unei întâlniri cu presa locală, liderul Belarusului a afirmat că ,,este necesară consolidarea propagandei şi a contrapropagandei, a muncii ideologice”, notează publicaţia ucraineană PravdaUA, citând postul TV de stat din Belarus, BelTA.

La întâlnirea cu presa locală, Lukaşenko a susţinut că noţiunile de propagandă şi PR sunt unul şi acelaşi lucru. ,,Esenţa este aceeaşi. Aşa că lăsaţi-i să lucreze cu opinia publică pe teritoriul lor", a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Lukaşenko a mai spus că ,,nu ar trebui să fie hrănit cu discuţii despre mass-media pretins independente şi valori democratice", întrucât acest lucru reprezintă doar nişte vorbe.

Totodată, el a început să mintă despre faptul că Occidentul ar persecuta şi închide instituţii media care nu sunt de acord cu acţiunile autorităţilor, iar jurnaliştii ar fi ,,aruncaţi în închisoare".

Fără a oferi exemple concrete, Lukaşenko a afirmat faptul că ,,există multe exemple de astfel de acţiuni în diferite ţări ale lumii - de la Statele Unite şi Uniunea Europeană la Moldova, statele baltice, Ucraina şi Georgia”.

El a declarat că ,,exemplele din Occident” nu sunt aceleaşi cu cele din Belarus, făcând referire la evenimentele din 2020. Lukaşenko a invocat faptul că, în acel an,  ,,jurnaliştii din ţară s-au comportat ca nişte trădători - au început să rupă şi să zdrobească ţara. Aşa că am luptat împotriva lor. În special, jurnaliştii au fost întrebaţi pentru că au încălcat legea", a subliniat şeful statului.

Această retorică este similară cu cea condusă de Kremlin, acolo unde mass-media este controlată de stat, iar presa independentă rezistă cu greu în faţa regimului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici