Lupta anticorupţie din România, dată drept exemplu de un candidat la preşedinţia Bulgariei. "Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România"

Candidatul socialist la preşedinţia Bulgariei, Rumen Radev, a menţionat lupta anticorupţie din România drept un exemplu de succes în combaterea corupţiei, în condiţiile în care nivelul corupţiei în Bulgaria este unul ridicat, notează Novinite şi Reuters.

1329 afișări
Imaginea articolului Lupta anticorupţie din România, dată drept exemplu de un candidat la preşedinţia Bulgariei. "Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România"

Lupta anticorupţie din România, dată drept exemplu de un candidat la preşedinţia Bulgariei. "Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România"

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist, care s-a clasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a promis că va susţine adoptarea unor măsuri de securitate sporite la frontiere pentru a preveni pătrunderea imigranţilor şi va milita pentru înăsprirea luptei anticorupţie, citând exemplul României, notează agenţia de ştiri Reuters.

"Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România, pentru a vedea cum arată o reformă reală a justiţiei. Voi invita reprezentanţi ai instituţiilor abilitate din România să vină în vizită şi să-şi împărtăşească experienţele," a declarat joi Radev, cu ocazia unei dezbateri electorale cu contracandidata sa, Ţeţka Ţaceva, notează agenţia BTA.

"Peste două miliarde de euro au fost recuperaţi în România de pe urma acţiunilor anticorupţie. Creşterea economică este acolo de 4,2%," a completat candidatul.

O victorie a lui Radev ar putea duce la o şi mai mare apropiere a Bulgariei faţă de Rusia şi ar cauza o perioadă de instabilitate politică la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov a anunţat că va demisiona în cazul înfrângerii lui Ţaceva.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria va avea loc pe data de 13 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici