Lupta pentru înlocuirea premierului Theresa May complică negocierile Brexit- parlamentar laburist

Lupta din interiorul Partidului Conservator pentru înlocuirea prim-ministrului Theresa May complică negocierile privind Brexit cu Partidul Laburist şi posibilitatea găsirii unui compromis, a declarat parlamentarul laburist John McDonnell, conform Reuters.

3188 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru înlocuirea premierului Theresa May complică negocierile Brexit- parlamentar laburist

Lupta pentru înlocuirea premierului Theresa May complică negocierile Brexit- parlamentar laburist

McDonnell, purtătorul de cuvânt pe teme financiare al Partidului Laburist şi membru al echipei de negocieri, a transmis că situaţia este precară.

„Problema lor principală este că se destramă. Trebuie să rămână uniţi. Şi acest lucru se dovedeşte a fi imposibil. Administraţia (Partidului Conservator, n.red.) se destramă”, a declarat McDonnell.

În ceea ce priveşte progresul negocierilor, McDonnell, al doilea cel mai puternic membru din Partidul Laburist, a declarat că nu există opţiuni noi pe masa negocierilor şi în anumite privinţe, discuţiile au regresat.

„Situaţia este precară. Ne confruntăm cu o instituţie care ar putea să nu mai fie aici peste trei săptămâni. Cum ne putem aştepta de la ei să livreze, nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu?”, a adăugat McDonnell.

Guvernul Marii Britanii lucrează cu opoziţia, reprezentată de Partidul Laburist, pentru a adopta un Acord Brexit care să fie ulterior aprobat de Parlamentul britanic, a declarat miercuri prim-ministrul Theresa May. De asemenea, prim-ministrul a transmis că amânarea ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar nu este o consecinţă a conducerii sale.

Theresa May îşi va respecta promisiunea făcută, de a demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al premierului.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici