Luptă strânsă pentru primul procuror-şef al UE. Jean-François Bohnert anunţă că încă este candidat, în competiţie cu L.C. Kovesi

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de şef al Parchetului european, a informat că nu s-a retras din cursă, în pofida faptului că vineri, în România, informaţia era că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă.

1611 afișări
Imaginea articolului Luptă strânsă pentru primul procuror-şef al UE. Jean-François Bohnert anunţă că încă este candidat, în competiţie cu L.C. Kovesi

Luptă strânsă pentru primul procuror-şef al UE. Jean-François Bohnert anunţă că încă este candidat în competiţie cu L.C. Kovesi

Contractat telefonic, Bohnert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror şef european, notează Politico.eu.

Informaţia vine după ce vineri RFI anunţa că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă, după ce francezul Jean-François Bohnert a fost audiat pentru postul de procuror şef al Parchetului Naţional Financiar Francez.

Bohnert, în vârstă de 58 de ani, face parte din ultimii doi candidaţi pentru şefia Parchetului european. Biroul , care va fi operaţional anul viitor, se va ocupa cu investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor cu fonduri europene, inclusiv fraudă şi corupţie.

Cu toate acestea, Bohnert a afirmat că postul de procuror şef european nu se va axa special pe îndepărtarea politicienilor corupţi. Parchetul european va "investiga, urmări penal şi îi va aduce în faţa justiţiei pe cei care au activităţi împotriva intereselor financiare ale Uniunii".

Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze a declarat că "în momentul de faţă, nu s-a schimbat nimic" în ceea ce priveşte poziţia Franţei.

Bohnert a declarat că este "trist să citească mesajele de pe Twitter care îi cer să se retragă din cursa pentru Parchetul european", afirmând că nu este ceva ce ia în considerare. Mai mult de atât, acesta a declarat că procurorii germani s-au oferit să îl susţină în cadrul unei conferinţe recente.

"Mulţi oameni mă susţin şi ştiu că am experienţă. Nu pot să renunţ pentru că mulţi alţi oameni nu ar înţelege", a adăugat procurorul francez.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul European, că Guvernul României nu a susţinut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că ”nu a aşteptat niciodată ajutorul lor”.

”Această candidatură e foarte importantă, nu doar pentru mine la nivel personal, e importantă pentru colegii mei, pentru întreg sistemul judiciar şi pentru ţara mea pentru că, în acest moment, independenţa sistemului de justiţie este atacată. Putem dovedi, eu şi colegii mei, că, prin această candidatură, putem obţine ceva pentru ţara noastră şi putem face ceva pentru a ne continua munca”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici