Lupte grele în estul Ucrainei. Experţii spun că soarta războiului se va decide în următoarele luni

Luptele s-au intensificat în estul Ucrainei din cauza ruşilor care încearcă să câştige teren. Serviciile secrete americane susţin că următoarele şase luni vor fi „absolut cruciale” pebtru rezultatul războiului, potrivit Sky News.

18073 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în estul Ucrainei. Experţii spun că soarta războiului se va decide în următoarele luni

Presiunea asupra trupelor ucrainene din estul ţării s-a intensificat în ultimele zile. Serhiy Cherevatiy, un purtător de cuvânt al forţelor armate ucrainene, a declarat că principalul atu al Rusiei este numărul de forţe pe care le poate desfăşura.

„Ei aduc oameni şi încearcă sistematic să găsească locuri pentru a sparge apărarea noastră. Scopul este de a prelua controlul asupra întregii regiuni Doneţk. Dar acest plan a fost oprit de câteva luni", a declarat el pentru postul de radio NV.

Directorul CIA, William Burns, a spus că evoluţiile de pe front din următoarele şase luni vor fi „absolut cruciale" şi că preşedintele rus Vladimir Putin nu a vorbit serios despre negocieri.

„Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele şase luni, după părerea noastră", a explicat Burns.

Ruşii atacă zonele din estul Ucrainei, atât terestru, cât şi aerian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici