Lupte în Afganistan, după retragerea trupelor occidentale. Peste 1.000 de militari afgani au fugit în Tadjikistan, din cauza confruntărilor cu rebeli talibani

  • Peste 1.000 de militari afgani au fugit în Tadjikistan, după confruntări cu insurgenţi talibani.
  • În provincia afgană Badahshan au avut loc în ultimele zile confruntări militare intense între armata afgană şi militanţi talibani.
  • Situaţia de securitate se erodează în Afganistan în contextul retragerii trupelor occidentale.
11971 afișări
Imaginea articolului Lupte în Afganistan, după retragerea trupelor occidentale. Peste 1.000 de militari afgani au fugit în Tadjikistan, din cauza confruntărilor cu rebeli talibani

Peste 1.000 de militari afgani au fugit în Tadjikistan, din cauza confruntărilor cu rebeli talibani

Peste 1.000 de militari afgani au fugit în Tadjikistan după confruntări armate cu insurgenţii talibani, în contextul deteriorării situaţiei de securitate în Afganistan pe măsură ce sunt retrase trupele occidentale.

Comitetul pentru Siguranţă Naţională din Tadjikistan a anunţat că 1.037 de militari afgani au trecut frontiera în cursul nopţii de duminică spre luni, "pentru a-şi salva vieţile", conform publicaţiei germane Die Zeit.

În provincia afgană Badahshan, situată la frontiera cu Tadjikistanul, au avut loc în ultimele zile confruntări militare intense între armata afgană şi militanţi talibani.

În sudul Afganistanului, insurgenţii talibani au ocupat districtul Pandschwai.

Administraţia Joseph Biden a anunţat că va retrage trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie 2021. Un oficial din cadrul Pentagonului a anunţat vineri că Baza aeriană Bagram, situată în apropiere de Kabul, a fost deja evacuată. Aliaţii SUA, inclusiv cei din cadrul NATO, retrag trupele în coordonare cu armata americană.

În contextul retragerii trupelor occidentale, în ultimele luni s-au intensificat atacurile teroriste în Afganistan, comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat recent că organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici