Măcelul provocat de ruşi: cadavrele găsite în groapa comună de la Izium aveau frânghii în jurul gâtului şi mâinile legate

Reporterii Reuters au văzut mai multe cadavre la groapa comună din Izium cu frânghii în jurul gâtului şi cu mâinile legate - indicii că este posibil ca oamenii să nu fi fost ucişi doar de bombardamente şi atacuri aeriene.

1335 afișări
Imaginea articolului Măcelul provocat de ruşi: cadavrele găsite în groapa comună de la Izium aveau frânghii în jurul gâtului şi mâinile legate

Cadavrele găsite în groapa comună de la Izium aveau frânghii în jurul gâtului şi mâinile legate

Poliţia ucraineană şi experţii criminalişti scot trupurile neînsufleţite din locul unde autorităţile au declarat că au găsit o groapă comună cu peste 440 de cadavre.

Autorităţile au declarat că unii au fost ucişi de bombardamente şi atacuri aeriene, însă anchetatorii erau pregătiţi pentru ce este mai rău, după descoperirile de civili ucişi care prezentau semne de tortură în Bucea şi în alte teritorii ocupate anterior.

Ucrainenii au declarată că majoritatea morţilor erau civili şi că locul a dovedit că au fost comise crime de război de către invadatorii ruşi care au ocupat zona timp de luni de zile.

Cimitirul improvizat din Izium, o fostă fortăreaţă rusă de pe linia frontului, ar fi cea mai mare înhumare în masă descoperită în Europa de după războaiele din Balcani din anii 1990, notează Reuters.

Şeful poliţiei ucrainene, Ihor Klymenko, a declarat că toate cadavrele recuperate până acum păreau a fi ale unor civili, deşi existau informaţii că şi unii soldaţi ar fi putut fi îngropaţi acolo.

Rusia neagă că forţele sale au comis atrocităţi. Şeful administraţiei pro-ruse care a abandonat zona săptămâna trecută, Vitaly Ganchev, citat de agenţia de ştiri de stat rusă TASS, a acuzat forţele ucrainene că sunt responsabile de omoruri şi că încearcă să dea vina pe Moscova.

Forţele ucrainene au recucerit Izium după ce mii de soldaţi ruşi au fugit din zonă, abandonând arme şi muniţii. Un cimitir improvizat, în care se află peste 440 de morminte, a fost descoperit în Izium, după ce oraşul a fost eliberat de forţele ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
izium,
cimitir,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici