Macron, după rezultatul bun din primul tur: "Nimic nu este decis şi dezbaterea pe care o vom avea în următoarele două săptămâni este decisivă pentru ţara noastră şi pentru Europa"

Macron a vorbit la centrului de expoziţii Porte de Versailles din Paris, după afişarea primelor rezultate ale sondajelor din primul tur al alegerilor. Preşedintele în exerciţiu a obţinut 28% din voturi, potrivit celor mai recente estimări.

1000 afișări
Imaginea articolului Macron, după rezultatul bun din primul tur: "Nimic nu este decis şi dezbaterea pe care o vom avea în următoarele două săptămâni este decisivă pentru ţara noastră şi pentru Europa"

Macron, după primul tur: "Nimic nu este decis şi dezbaterea pe care o vom avea în următoarele două săptămâni este decisivă pentru ţara noastră şi pentru Europa"

"În această duminică, 10 aprilie, peste 36 de milioane de francezi au mers să îşi exprime acest drept cucerit de generaţiile anterioare care este dreptul de a vota şi le mulţumesc tuturor compatrioţilor noştri care au votat pentru candidatura mea. Încrederea lor, încrederea voastră mă onorează, mă obligă şi mă angajează", au fost primele cuvinte ale lui Macron.

Candidaţii Anne Hidalgo, Valérie Pécresse, Yannick Jadot şi Fabien Roussel şi-au anunţat sprijinul pentru Macron în turul doi unde o va întâlni cel mai probabil la fel ca în 2017 pe Marine Le Pen.

"Vreau să întind mâna tuturor celor care vor să lucreze pentru Franţa. Sunt gata să inventez ceva nou pentru a reuni convingeri şi sensibilităţi", a declarat Macron, înainte de a ţine un discurs adresat alegătorilor lui Marine Le Pen: "Vreau să îi conving în zilele următoare că proiectul nostru răspunde mult mai solid decât cel al extremei drepte la temerile lor şi la provocările vremurilor".

Macron a obţinut un scor mai mare decât rezultatul obţinut în primul tur în urmă cu cinci ani. El a spus că în ciuda rezultatului bun cursa nu este terminată şi urmează un tur doi dificil.

"Nu vă lăsaţi păcăliţi, nimic nu este decis şi dezbaterea pe care o vom avea în următoarele două săptămâni este decisivă pentru ţara noastră şi pentru Europa", a avertizat Macron.

"Vreau o Franţă care să preia provocarea climatică şi ecologică/ O Franţă care îi împiedică pe musulmani sau pe evrei să mănânce aşa cum le cere religia lor, asta nu suntem noi, a mai spus Emmanuel Macron, într-o trimitere clară la campania lui Marine Le Pen care s-a poziţionat împotriva migraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici