Macron l-a înlocuit pe ambasadorul francez la Budapesta după ce diplomatul l-a lăudat pe Orban

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a înlocuit pe ambasadorul Franţei în Ungaria, după ce un document confidenţial, în care acesta laudă politicile premierului Viktor Orban privind imigranţii, a fost publicat presei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

998 afișări
Imaginea articolului Macron l-a înlocuit pe ambasadorul francez la Budapesta după ce diplomatul l-a lăudat pe Orban

Macron l-a înlocuit pe ambasadorul francez la Budapesta după ce diplomatul l-a lăudat pe Orban

Eric Fournier a fost înlocuit de Pascale Andreani în funcţia de ambasador al Franţei la Budapesta, se arată într-un decret publicat în Monitorul Oficial.

În documentul confidenţial, datat în 18 iunie şi care era adresat cabinetului lui Macron, Fournier a declarat că Ungaria este "un model" în politicile privind imigranţii, iar acuzaţiile împotriva lui Orban sunt fabricate de presă.

Fostul ambasador a mai afirmat că presa franceză, prin acuzaţiile aduse Ungariei privind antisemitismul, încearcă să distragă atenţia de la "adevăratul antisemitism", venit din partea "musulmanilor în Franţa şi Germania".

Întrebat de nota primită, Macron a declarat că nu împărtăşeşte perspectiva ambasadorului, iar mesajul nu reprezintă politica oficială a Franţei.

"Ambasadorul va fi demis imediat, pentru că a făcut aceste afirmaţii publice", a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Macron i-a acuzat pe Orban şi pe alţi lideri din Europa de Est că nu respectă valorile democratice şi pentru că refuză să primească imigranţi în ţările lor.

Liderul ungar a afirmat că persoanele care îi critică poziţia privind imigranţia fac parte din garda veche ineficientă a Europei. În urmă cu un an, acesta l-a numit pe Macron "un băiat nou" care nu a avut un început promiţător.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici