Macron se distanţează de comentariile lui Biden despre Putin: "cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a distanţat de comentariul preşedintelui american Joe Biden potrivit căruia liderul rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere".

49686 afișări
Imaginea articolului Macron se distanţează de comentariile lui Biden despre Putin: "cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii"

Preşedintele francez îndeamnă la eforturi de reducere a tensiunilor şi a vorbit de mai multe ori cu preşedintele rus în cadrul unor eforturi de pacificare eşuate până acum. O nouă discuţie cu Putin ar putea avea loc duminică sau luni.

Când a fost întrebat despre remarca lui Joe Biden, acesta a declarat la televiziunea France-3 că „ar trebui să fim realişti şi... să facem totul pentru ca situaţia să nu scape de sub control".

Nu aş folosi aceşti termeni, pentru că eu continui să vorbesc cu preşedintele Putin... vrem să oprim războiul pe care Rusia l-a lansat în Ucraina", a mai spus Macron, citat de Sky News.

De asemenea, Emmanuel Macron a subliniat că SUA rămâne un aliat important.

Nu este o problemă: Împărtăşim multe valori comune, dar cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii", a precizat Macron.

Preşedintele francez a declarat că va discuta cu Putin despre realizarea unui coridor umanitar pentru oraşul asediat Mariupol. Propunerea a fost discutată cu Turcia şi Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici