Macron şi Musk s-au întâlnit la Paris pentru a discuta despre proiecte de investiţii în Franţa

Preşedintele Emmanuel Macron s-a întâlnit luni cu miliardarul Elon Musk pentru a discuta despre viitoarele proiecte de investiţii, în contextul în care liderul francez găzduieşte o conferinţă menită să-i convingă pe liderii de afaceri să investească în Franţa.

418 afișări
Imaginea articolului Macron şi Musk s-au întâlnit la Paris pentru a discuta despre proiecte de investiţii în Franţa

Macron l-a primit pe al doilea cel mai bogat om din lume, care este şeful executiv al firmei de automobile electrice Tesla, al companiei de social media Twitter şi al companiei de explorare cosmică SpaceX, la şase luni după ultima lor întâlnire în Statele Unite, a declarat biroul său.

Ei s-au întâlnit la Palatul Elysee înainte ca amândoi să se îndrepte spre Versailles pentru ultima ediţie a conferinţei preşedintelui "Alege Franţa", în cadrul căreia Macron încearcă să stimuleze investiţiile în ţară, potrivit France 24.

Cei doi au vorbit despre "atractivitatea Franţei şi a industriilor sale", a anunţat biroul lui Macron. Musk a zâmbit şi a salutat reporterii în momentul în care a început întâlnirea, dar nu a făcut niciun comentariu.

Ministrul de finanţe Bruno Le Maire a declarat pentru postul de televiziune BFMTV că "negocierile sunt în curs de desfăşurare".

Le Maire nu a oferit detalii despre discuţiile de luni cu Elon Musk, spunând doar că "toate investiţiile de astăzi sunt rodul unor luni sau chiar ani de negocieri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici