Macron şi Zelenski au vorbit despre nevoile Ucrainei şi despre candidatura pentru aderarea la UE

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit marţi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre modalităţi de susţinere a Ucrainei, despre garanţiile de securitate şi despre acordarea statutului de candidat pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană.

237 afișări
Imaginea articolului Macron şi Zelenski au vorbit despre nevoile Ucrainei şi despre candidatura pentru aderarea la UE

Macron şi Zelenski au vorbit despre nevoile Ucrainei şi despre candidatura pentru aderarea la UE

"Preşedintele Republicii l-a întrebat pe preşedintele Zelenski despre situaţia de pe teren, în special despre situaţia din Mariupol, în contextul în care continuă evacuările din uzina Azovstal, precum şi despre nevoile Ucrainei. A reafirmat determinarea deplină de a răspunde la toate solicitările de sprijin formulate de Ucraina, în special în privinţa echipamentelor de apărare, carburant, ajutoare umanitare, susţinere economică şi financiară şi luptei împotriva impunităţii. Preşedintele a confirmat că livrările de arme din Franţa vor continua şi se vor intensifica în următoarele zile şi săptămâni, la fel ca furnizarea de echipamente umanitare", anunţă Preşedinţia de la Paris, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Emmanuel Macron şi Volodimir Zelenski au discutat şi despre garanţiile de securitate pe care Franţa le-ar putea oferi Ucrainei în cadrul unui acord de pace cu Rusia.

Preşedintele Franţei i-a confirmat lui Volodimir Zelenski faptul că cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi examinată la reuniunea din iunie a Consiliului European, pe baza avizului Comisiei Europene. "Preşedintele Franţei a revenit la ideea evocată în discursul rostit pe 9 mai în Parlamentul European privind propunerea comunităţii politice europene", un sistem care "ar permite însoţirea ţărilor candidate în cadrul cooperării utile pentru toată lumea", subliniază Palatul Élysée.

Preşedintele Ucrainei a anunţat, prin Twitter, că a avut o "conversaţie lungă şi intensă" cu Emmanuel Macron. "Examinarea cererii noastre pentru a primi statutul de candidat la integrarea în Uniunea Europeană a fost examinată în detaliu", a precizat Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici