Macron spune că împuşcarea unui adolescent de către poliţie este "de neiertat”

Împuşcarea mortală a unui adolescent de către poliţie în această săptămână este "inexplicabilă" şi "de neiertat", a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron, după o noapte de proteste, unele violente.

657 afișări
Imaginea articolului Macron spune că împuşcarea unui adolescent de către poliţie este "de neiertat”

Macron spune că împuşcarea unui adolescent de către poliţie este "de neiertat”

"Un adolescent a fost ucis. Este inexplicabil şi de neiertat", a declarat Macron în timpul unei vizite în oraşul Marsilia.

Acest caz a "mişcat întreaga naţiune", a spus Macron, exprimându-şi "respectul şi afecţiunea" pentru familia victimei, un tânăr de 17 ani numit doar Nael, conform AFP.

La Nanterre, un băiat de 17 ani - Nael - a fost ucis de o armă de foc trasă de un poliţist în timpul unui control în trafic.

Poliţia ar fi spus că agentul era în legitimă apărare, însă o înregistrare video, filmată de un trecător şi autentificată de AFP, arată că vehiculul este oprit, controlat de doi poliţişti. Unul dintre ei îndreaptă arma spre tânărul de 17 ani şi trage. Apoi, maşina, scăpată de sub control, accelerează şi se izbeşte de un stâlp.

La Paris au izbucnit mai multe manifestări, unele violente după incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
macron,
adolescent,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici