Macron va vorbi cu Putin. Tema discuţiei o reprezintă o „operaţiune umanitară ecepţională”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre termenii şi condiţiile unei „operaţiuni umanitare excepţionale” pentru evacuarea civililor din Mariupol, a anunţat el vineri într-o conferinţă de presă.

935 afișări
Imaginea articolului Macron va vorbi cu Putin. Tema discuţiei o reprezintă o „operaţiune umanitară ecepţională”

Macron va vorbi cu Putin. Tema discuţiei o reprezintă o „operaţiune umanitară ecepţională”

„Am avut astăzi (vineri - n.r.) discuţii foarte concrete cu primarul din Mariupol şi cu autorităţile ucrainene relevante”, a declarat Macron reporterilor la Bruxelles, după un summit UE.

„Vom negocia apoi cu partea rusă”.

Operaţiunea va fi efectuată împreună cu Turcia şi Grecia pentru a evacua civilii care doresc să părăsească oraşul asediat, potrivit lui Macron.

În timpul convorbirii Macron-Putin, Franţa va cere Rusiei să oprească asediul asupra Mariupolului, astfel încât civilii care doresc să plece să poată fi evacuaţi, iar ajutoarele umanitare să poată intra pentru cei care au ales să rămână, a precizat Palatul Élysée după conferinţa de presă, potrivit CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
macron,
putin,
mariupol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici