BREAKING NEWS  Macron vrea negocieri de pace cu Rusia pentru a încheia războiul din Ucraina

Într-un interviu acordat cotidianului Les Échos pe durata vizitei sale în China, şeful statului francez a recunoscut că în prezent îşi doreşte negocieri de pace cu Kremlinul în contextul agresiunii ruse în Ucraina.

5473 afișări
Imaginea articolului Macron vrea negocieri de pace cu Rusia pentru a încheia războiul din Ucraina

FOX SPORT

Venit în China cu scopul de a discuta despre situaţia din Ucraina cu Xi Jinping, Emmanuel Macron a părăsit vineri Beijingul fără niciun angajament concret din partea preşedintelui chinez, deşi i-a cerut acestuia să „readucă Rusia la raţiune”.

Macron susţine că Xi Jinping este considerat unul dintre singurii lideri încă capabili să-l convingă pe Vladimir Putin să înceteze atacarea Ucrainei. 

La sfârşitul lunii martie, preşedintele chinez a fost într-o vizită oficială la Moscova. 

"Este Ucraina o prioritate pentru diplomaţia chineză? Poate că nu. Dar acest dialog ajută la temperarea comentariilor pe care le-am auzit despre o formă de complezenţă din partea Chinei faţă de Rusia", a spus Emmanuel Macron.

În trecut, remarcile Preşedintelui Republicii au reuşit să enerveze Kievul când şi-a exprimat dorinţa sa de „a nu umili Rusia”.

Emmanuel Macron a adăugat că „nu este timpul pentru negocieri, chiar dacă le pregătim şi trebuie să facem reperele”, transmite BFMTV

Preşedintele francez a încercat în februarie 2022 să-l prevină pe Putin să invadeze Ucraina, dar fără succes, iar din urma acestor negocieri n-au rămas decât imaginile ironizate de opinia publică, în care cei doi omologi discută la distanţă,  la o masa lungă. 

Putin a declanşat războiul sângeros pe 24 februarie 2022, care a dus la moartea a 200.000 - 300.000 de militari şi civili în total. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici