MAE: Atenţionare de călătorie pentru români: Risc ridicat de incendii şi inundaţii în Norvegia

  • Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia că în zona Tromsø-Nordland este, până duminică, risc ridicat de incendii.
  • Există şi alerte Cod galben şi portocaliu de inundaţii.
1449 afișări
Imaginea articolului MAE: Atenţionare de călătorie pentru români: Risc ridicat de incendii şi inundaţii în Norvegia

MAE: Atenţionare de călătorie pentru români: Risc ridicat de incendii şi inundaţii în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile norvegiene, până în data de 3 ianuarie, ora 13:00, a fost emis un cod galben de incendii locale pentru zonele libere de zăpadă din zona Tromsø-Nordland – întrucât vegetaţia se poate aprinde cu uşurinţă, incendiile ar putea afecta suprafeţe întinse de pădure.

De asemenea, autorităţile norvegiene au anunţat coduri de inundaţii:

- cod galben pentru râul Akerselva - zona Oslo;

- cod portocaliu pentru râurile Vansjø / Mossevassdraget – zona Viken şi Halden – regiunea Halden.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici