MAE, despre presupusa reţinere a 7 români în Grecia: nu sunt cereri de asistenţă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că s-a informat despre presupusa reţinere a 7 români în Grecia, dar nu au fost înregistrate cereri de asistenţă.

217 afișări
Imaginea articolului MAE, despre presupusa reţinere a 7 români în Grecia: nu sunt cereri de asistenţă

MAE, despre presupusa reţinere a 7 români în Grecia: nu sunt cereri de asistenţă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Salonic, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presă referitoare la reţinerea unui grup de 7 cetăţeni români în punctul de trecere al frontierei Promachonas, la data de 9 august 2023.

„Reprezentantul oficiului consular a întreprins demersuri pe lângă autorităţile competente, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia juridică a persoanelor în cauză.

MAE menţionează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular în legătură cu acest incident, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest caz”, transmite MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale.

Presa anunţa, joi, că 7 suporteri ai Petrolul Ploieşti au fost prinşi la frontiera elenă Promachonas cu cuţite asupra lor. Suporterii mergeau către Pireu, unde intenţionau să asiste la partida dintre Olympiakos Pireu şi Genk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
români,
grecia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici