MAE rus se opune ca o staţie de metrou din Sankt Petersburg să se numească "Bucureşti"

Ministerul rus al Afacerilor Externe se opune ca o staţie de metrou din Sankt Petersburg să se numească "Bucureşti", transmiţând o scrisoarea în acest sens către primăria oraşului Sankt Petersburg.

976 afișări
Imaginea articolului MAE rus se opune ca o staţie de metrou din Sankt Petersburg să se numească "Bucureşti"

MAE rus se opune ca o staţie de metrou din Sankt-Petersburg să se numească "Bucureşti"

"România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relaţiile cu Bucureştiul stagnează", anunţă scrisoarea Ministerului rus de Externe, potrivit postului de radio Russkaia Slujba Novostei.

În plus, diplomaţia rusă precizează că România sprijină NATO, iar aceşti factori sunt suficienţi pentru ca staţiei de metrou să i se dea o altă denumire, transmite corespondentul postului de radio de la Sankt Petersburg.

Cu toate acestea, decizia finală în legătură cu denumirea staţiei rămâne de competenţa autorităţilor locale.

Asemenea cazuri de ingerinţe în activitatea comisiei toponimice nu au mai existat în istoria Sankt Petersburgului, potrivit corespondentului postului de radio rus.

Russkaia Slujba Novostei aminteşte că staţia de metrou "Bucureşti" urmează să fie deschisă în Cupcino, la periferia Sankt-Peterburgului, în decembrie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici