Mafiot italian, arestat de poliţiştii deghizaţi în medici

Poliţişti italieni au intrat, miercuri, într-o clinică deghizaţi în medici, pentru a-l aresta pe presupusul cap al clanului mafiot care ar fi în spatele uciderii a şase bărbaţi în Germania.

92 afișări
Imaginea articolului Mafiot italian, arestat de poliţiştii deghizaţi în medici

Mafiot italian, arestat de poliţiştii deghizaţi în medici (Imagine: www.brightcove.tv)

Francesco Pelle este suspectat că ar fi capul clanului Pelle-Vottari din 'Ndrangheta, mafia din San Luca, Calabria, cel mai puternic sindicat al crimei din Italia, care a monopolizat traficul de droguri din Europa.

El a fost arestat miercuri, după ce a fost operat într-o clinică privată din Pavia pentru paralizia de la picioare, în urma unui atac care l-a lăsat invalid. Pelle este suspectat că ar fi ordonat uciderea soţiei unui rival din alt clan, în 2006, de Crăciun, drept răzbunare pentru atacul asupra sa.

Conflictul dintre clanuri a început în 1991, după ce un incident în care membrii acestora au aruncat cu ouă unii în alţii, la un carnaval, a degenerat într-o rivalitate sângeroasă. Uciderea soţiei liderului celuilalt clan a dus la apogeul conflictului, în 2007, când şase italieni au fost ucişi în faţa unei pizzerii din Germania.

Cei şase erau membri ai clanului Pelle-Vottari şi aproximativ 30 de persoane au fost arestate, de atunci, în legătură cu aceste crime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici