Magnat imobiliar condamnat la moarte după cel mai mare proces de fraudă din Vietnam

  • Un magnat imobiliar a fost condamnat la moarte în Vietnam după cel mai mare proces de fraudă din istoria ţării.
  • Truong My Lan a fost condamnată joi de un tribunal din Ho Chi Minh City, după ce a fost găsită vinovată de deturnare de fonduri, mită şi încălcări ale normelor bancare.
2121 afișări
Imaginea articolului Magnat imobiliar condamnat la moarte după cel mai mare proces de fraudă din Vietnam

Sursa foto: X

Preşedinta companiei Van Thinh Phat (VTP), în vârstă de 67 de ani, a fost acuzată de fraude în valoare de 12,5 miliarde de dolari - aproape 3% din PIB-ul ţării în 2022, notează Sky News.

Lan şi complicii săi au fost acuzaţi că au controlat ilegal Banca Comercială pe Acţiuni din Saigon între 2012 şi 2022 pentru a deturna fonduri prin mii de companii fantomă şi prin mituirea unor oficiali guvernamentali.

Arestarea ei în octombrie 2022 a fost una dintre cele mai importante în cadrul unei campanii anticorupţie în curs de desfăşurare în Vietnam. Acţiunea a dus la sute de înalţi funcţionari de stat şi lideri de afaceri de profil înalt care se confruntă cu urmărirea penală sau sunt forţaţi să demisioneze.

Fostul preşedinte Vo Van Thuong a demisionat în martie după ce a fost implicat în campanie.

Lan va face apel împotriva verdictului, a declarat un membru al familiei pentru Reuters înainte ca acesta să fie emis.

VTP se numără printre cele mai bogate firme imobiliare din Vietnam, cu proiecte care includ clădiri rezidenţiale de lux, birouri, hoteluri şi centre comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici