Mahmoud Abbas decide demiterea tuturor funcţionarilor Hamas numiţi după acordul de la Mecca

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a decis să-i demită pe toţi funcţionarii Autorităţii Palestiniene membri ai Hamas, numiţi în funcţie după acordurile de la Mecca, între partidul său, Fatah şi mişcarea islamică, a anunţat sâmbătă o sursă oficială palestiniană, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Mahmoud Abbas decide demiterea tuturor funcţionarilor Hamas numiţi după acordul de la Mecca

Mahmoud Abbas decide demiterea tuturor funcţionarilor Hamas numiţi după acordul de la Mecca

Potrivit sursei citate, "această decizie a fost propusă în urmă cu trei zile de şeful guvernului, Salam Fayyad, fiind adoptată vineri de Abbas. Ea va fi aplicată atât timp cât Hamas va continua să exercite controlul prin forţă în Fâşia Gaza".

Hamas a preluat prin forţă controlul asupra Fâşiei Gaza, la 15 iunie, după ce a alungat forţele Fatah, fidele preşedintelui Abbas.

Fatah şi Hamas au semnat, la 8 februarie, la Mecca, un acord care punea capăt unui an de violenţe soldate cu sute de morţi, de cele două părţi. Un guvern de uniune naţională, condus de Ismail Haniyeh (membru Hamas) a fost prezentat, apoi, preşedintelui Abbas, fiind învestit în funcţie de Consiliul legislativ palestinian (Parlamentul).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici