Mahmoud Abbas: Hamas nu va reuşi niciodată să ocupe prin forţă Cisiordania

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat vineri că rivalii din cadrul Hamas nu vor reuşi niciodată să preia prin forţă controlul asupra Cisiordaniei, aşa cum au făcut în Fâşia Gaza în 2007.

14 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas: Hamas nu va reuşi niciodată să ocupe prin forţă Cisiordania

Mahmoud Abbas: Hamas nu va reuşi niciodată să ocupe prin forţă Cisiordania

"Hamas a reuşit cu puciul din Fâşia Gaza pentru că noi voiam să evităm o confruntare militară, dar acest lucru nu se va repeta niciodată în Cisiordania", a dat asigurări Abbas după întrevederea pe care a avut-o la Ramallah cu preşedintele sloven Danilo Turk.

Mişcarea islamistă Hamas ocupat Fâşia Gaza în iunie 2007.

Preşedintele palestinian a afirmat că tentativele liderului în exil al Hamas, Khaled Meshaal, de formare a unei noi organizaţii în locul OEP sunt sortite eşecului.

"Nu vor putea distruge Organizaţia penttru Eliberarea Palestinei (OEP), pentru că palestinienii nu îi susţin", subliniază Abbas.

Citeşte şi:

Ehud Olmert, dispus să evacueze 60.000 de colonişti din Cisiordania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici