Mahmoud Ahmadinejad va fi întâmpinat cu manifestaţii ostile la New York

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, va fi întâmpinat cu manifestaţii ostile în timpul vizitei sale la New York, unde urmează să participe la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

530 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad va fi întâmpinat cu manifestaţii ostile la New York

Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asociaţia United Against Nuclear Iran (UANI) a cerut conducerii hotelului Warwick să refuze să-i găzduiască pe Ahmadinejad şi pe membrii delegaţiei sale şi a făcut apel la boicotarea lanţului internaţional căruia îi aparţine hotelul.

"Ahmadinejad este liderul unui regim criminal, care este aliat cu al-Qaida şi alţi terorişti şi este vinovat de încălcări atroce ale drepturilor omului", a afirmat preşedintele UANI, Mark Wallace.

Asociaţia a finanţat instalarea, în apropiere de Times Square, a unui panou cu o imagine a lui Ahmadinejad şi textul "În timp ce noi comemorăm zece ani de la 11 septembrie 2001, partenerul discret al al-Qaida vine la New York".

Iranul respinge acuzaţiile potrivit cărora ar acorda azil militanţilor al-Qaida şi susţine că nu există legături între Teheran şi extremiştii care au comis atentatele din 2001 de la New York şi Washington.

Mahmoud Ahmadinejad urmează să se adreseze miercuri Adunării Generale a ONU şi să susţină o conferinţă de presă vineri.

Vizitele la sediul ONU din New York ale liderului iranian au provocat proteste în mai multe rânduri. Anul trecut, el a provocat un adevărat scandal în urma discursului susţinut la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, acuzând Statele Unite că au înscenat atentatele din 11 septembrie. În 2009, mai multe delegaţii au părăsit sala în semn de protest faţă de discursul lui Ahmadinejad, pe care l-au calificat drept "plin de ură şi antisemit".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici