Mai mult de jumătate dintre cetăţenii turci se opun intervenţiei în Siria dacă Bashar al-Assad va fi înlăturat

Majoritatea turcilor se opun oricărei intervenţii a ţării lor în afacerile siriene în cazul unei îndepărtări de la putere a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, potrivit unui sondaj publicat marţi.

224 afișări
Imaginea articolului Mai mult de jumătate dintre cetăţenii turci se opun intervenţiei în Siria dacă Bashar al-Assad va fi înlăturat

Mai mult de jumătate dintre cetăţenii turci se opun intervenţiei în Siria dacă Bashar al-Assad va fi înlăturat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, 51 la sută dintre persoanele intervievate cred că Turcia, care are o frontieră lungă cu Siria, trebuie "să rămână imparţială fără să favorizeze vreo parte" în criza siriană. În mod contrar, 18 la sută dintre turcii chestionaţi cred că aceasta ar trebui să medieze între părţile aflate în conflict.

Dintre persoanele chestionate, 10 la sută consideră că Turcia ar trebui să trimită militari în Siria în cadrul unei forţe de menţinere a păcii conduse de NATO sau ONU.

Sondajul a fost realizat de Centrul de studii şi cercetare economică şi politică externă Edam, pe un eşantion reprezentativ de 1.500 de persoane.

Turcia susţine rebelii care luptă împotriva regimului de la Damasc din martie 2011 şi găzduieşte pe teritoriul său peste 100.000 de refugiaţi sirieni.

Tensiunile au crescut între cele două ţări care anterior aveau relaţii bune, după tirurile siriene de la frontieră, soldate cu moartea a cinci civili turci, la începutul lui octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici