Mai multe case locuite de creştini au fost incendiate de locuitorii musulmani dintr-un sat egiptean

Locuitorii musulmani dintr-un sat aflat la sud de capitala egipteană Cairo au devastat şi incendiat şapte case locuite de creştini, în urma zvonurilor despre o relaţie între un bărbat creştin şi o femeie musulmană, informează Associated Press online, citând un comunicat al Bisericii Ortodoxe Copte.

582 afișări
Imaginea articolului Mai multe case locuite de creştini au fost incendiate de locuitorii musulmani dintr-un sat egiptean

Mai multe case locuite de creştini au fost incendiate de locuitorii musulmani dintr-un sat egiptean (Imagine Florin Buliga / Mediafax Foto)

Potrivit lui Anba Makarios, episcopul copt din Minya, poliţia a ajuns la locul incidentului după aproape două ore de la începutul atacului şi a arestat şase persoane. Acesta a mai spus că, anterior atacului, familia bărbatului creştin vizat în acest atac a anunţat forţele de ordine în privinţa ameninţărilor din partea sătenilor musulmani, însă nimeni nu a reacţionat.

În cadrul unui interviu televizat difuzat miercuri noapte, Makarios a mai declarat că această criza va fi cel mai probabil rezolvată prin discuţii mediate de guvern, în urma cărora, creştinii vor fi nevoiţi să accepte condiţii "umilitoare" de reconciliere.

Creştinii, care reprezintă în jur de 10 la sută din populaţia Egiptului, afirmă că sunt în mod constant discriminaţi în disputele cu musulmanii, în pofida faptului că preşedintele el-Sissi a declarat că va încerca să rezolve unele dintre cererile lor.

Deseori, bandele de infractori vizează familiile creştine înstărite, răpindu-le copiii pentru răscumpărare. În ultimii ani s-au înregistrat o mulţume de cazuri în care minore din familii creştine au fost ademenite de bărbaţi musulmani şi forţate să se convertească. Creştinii acuză că, de cele mai multe ori, poliţia nu depune suficiente eforturi pentru a îi prinde pe răufăcătorii musulmani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici