Mai multe nume vehiculate pentru înlocuirea senatorului Ted Kennedy

Speculaţiile privind succesorul lui Ted Kennedy în Senatul american au început săptămâna aceasta, mai multe nume fiind vehiculate pentru înlocuirea senatorului decedat la 77 de ani, care, la rândul său, îl înlocuise pe fratele lui, John, când acesta devenise preşedinte.

18 afișări
Imaginea articolului Mai multe nume vehiculate pentru înlocuirea senatorului Ted Kennedy

Senatorul Ted Kennedy

"Locul senatorului de Massachusetts va face obiectul unor dispute puternice între democraţi", explică EJ Dionne Jr, analist la Brookings Institution. "Nu există un succesor evident, este un stat plin de democraţi ambiţioşi", subliniază analistul.

Printre numele vehiculate figurează cel al lui Joe Kennedy, fiul lui Robert Kennedy şi fost membru al Congresului (1987-1999). Dar acest nepot al lui Ted nu face parte din niciun plan. Văduva lui Ted, Victoria, a fost şi ea propusă, dar nu s-a arătat interesată.

"Dacă cineva din familia Kennedy doreşte să se prezinte, cred că ar avea un avantaj sentimental", afirmă Dionne.

Norman Ornstein, analist la American Enterprise Institute, este de părere că "nu mai există niciun Kennedy cu forţa lui John, Bobby sau Ted".

Printre numele vehiculate figurează şi trei membri ai Camerei Reprezentanţilor din Massachusetts, Stephen Lynch, Michael Capuano şi Ed Markey.

Martin Meehan, fost membru al Congresului, este de asemenea pe listă, candidatura sa având ca bază, potrivit presei, o donaţie de campanie de 4,9 milioane de dolari. Secretarul Justiţiei din Massachusetts, Martha Coakley, ar fi singura femeie care s-ar aventura în această cursă.

Guvernatorul de Massachusetts, Deval Patrick, a declarat că este pregătit să desemneze rapid un succesor provizoriu. Legislaţia statului prevede desemnarea unei persoane în funcţie la 140-160 de zile după ce un post devine vacant. Majoritatea democrată şi administraţia Barack Obama doresc să adopte din această toamnă pachetul de reforme în domeniul sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici